Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Petersson herrlagets första nyförvärv!

3 maj 2024 10:00
HERR

Manager Johan Astbrant kan nu presentera sitt första nyförvärv inför återkomsten till SSL! Från RIG Umeå hämtas en lokal produkt i Träslövsläge-fostrade centern Oskar Petersson.


Lite mer än två veckor har det gått sedan Zeb Johnsson med ett dragskott i bortre krysset såg till att hans moderklubb får spela i SSL igen. Sedan dess, och såklart ett bra tag dessförinnan, har manager Johan Astbrant arbetat med att få ihop den trupp som skall ta sig an världens bästa innebandyliga. Från nuvarande trupp står det klart att Arvid Vonk, Edvin Körberg, Isak Ehrinton och Rikard Eriksson inte följer med laget upp i SSL. Vonk och Eriksson avslutar sina elitkarriärer, Isak Ehrinton har skrivit på för Lerum i Allsvenskan medan Edvin Körbergs innebandyframtid i dagsläget är oklar. Spelare ut innebär såklart också spelare in.

Första namnet att presenteras är den Varbergs-födda centern Oskar Petersson. 19-åringen har grannklubben Träslövsläge IF som moderklubb men har de tre senaste säsongerna spelat för RIG Umeå under sin gymnasietid på riksinnebandygymnasiet. Där har det blivit två säsonger i Allsvenskan Norra och en i division 1 på seniornivå, men också två medaljer i JSM där guldet för 18-åringar säsongen 2022/2023 såklart sticker ut. Nu är han en av åtta killar födda 2005 som lämnar riksinnebandygymnasiet efter studenten, och för Oskars del väntar alltså en flytt tillbaka hem till Varberg, men också spel i SSL! Oskar har de senaste åren tränat med Warberg när han varit hemma under loven, och verkar bevisligen ha imponerat på manager Johan Astbrant.

-Ja men det har han! Oskar är en klok, aggressiv och bra passningsspelare framför allt. Han har under sina tre år på RIG och spel i Allsvenskan visat upp ett spel med stor potential som vi såklart hoppas kan växa ut här i Warberg. Han är även en superkille som verkligen vill något med sin innebandy och det är just den personligheten vi vill ha in i vår redan starka grupp.

Varmt välkommen till Warberg Oskar, hur känns detta?

-Stort tack! Det känns mycket bra att komma tillbaka till västkusten efter tre fantastiska år i Umeå. Jag känner själv att jag är redo för nya utmaningar så jag ser nu fram emot att flytta hem och spela med Warberg.

Du är ju uppvuxen i Träslövsläge, har du haft som mål att hamna i Warberg och SSL sedan tidigare?

-Absolut! Jag har följt Warberg sedan jag var liten. Bland annat var jag och kollade SM-finalen i Malmö 2011. Det var ett starkt minne och redan då började drömmen om att själv spela med Warberg och tävla om SM- medaljer.

Vad var det som fick dig att välja just Warberg nu efter studenten?

-Det var flera anledningar. Jag vill fortsätta satsa på min innebandy och vill då göra det i en miljö där jag både kan utvecklas som spelare samtidigt som jag vill spela i ett lag som likt mig vill tävla på högsta nivån. Jag har dessutom fått en jättepositiv känsla av både föreningen, tränare och killarna i laget när jag haft möjlighet att träna med laget under loven. Dessutom har Warberg en fantastisk publik som det skall bli grymt kul att spela inför.

Tre år på RIG, berätta hur det har utvecklat dig som spelare och vad tycker du framför allt att du har fått med dig?

-Att flytta från familj, vänner och tryggheten man hade här hemma har gjort att jag växt otroligt som människa. Jag har blivit mer självständig och tidigt tvingats lära mig hur viktiga rutiner i vardagen är för att orka kombinera både idrott och skola. Tiden på RIG har också gett mig möjligheten att spela viktiga och stora matcher i tidig ålder och jag har fått en förståelse av vad som krävs för att spela och tävla på högsta nivån. Såklart har även denna tid gett mig många vänner för livet.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare för de som inte sett dig spela, hur skulle det låta och vad vill du bidra med till laget?

-Jag skulle säga att jag är en ambitiös och målmedveten kille som alltid vill utvecklas och ge mitt yttersta för laget både på och utanför planen. Som spelare är jag en tvåvägscenter med mina styrkor i min snabbhet och spelförståelse. Till laget kommer jag bidra med ett riktigt hårt jobb och en inställning att alltid vilja vinna!

Du har ju varit hemma och tränat med laget under lov, vad vet du om gruppen du kommer till?

-Jag vet att det är ett lag som gillar att spela med bra fart och hög press vilket jag också gillar. Jag vet också att det är ett glatt gäng som verkar ha roligt tillsammans såväl på plan som utanför.

Hur ser du på era chanser som nykomlingar i SSL?

-Som många andra tycker jag att Warberg spelat i fel serie under ett antal år och jag tror att det finns goda chanser att klara sig kvar i SSL. Det brukar vara svårt för nykomlingar att hålla sig kvar så det gäller att vi förbereder oss på bästa sätt och att prestera på en hög nivå i varje match.

Till sist, vi har ju sett flertalet killar från RIG:s 04-kull ta SSL med storm, t.ex. Gabriel Kohonen, Sakarias Ulriksson och Arvid Äse. Hur kul blir det att möta dem nu och kom-mer ni 05:or att göra samma avtryck tror du?

-Det har varit roligt att se dem prestera på den nivån. Jag har själv spelat med dem så jag är inte förvånad över deras framgång. De är toppenkillar både på och utanför plan så det kommer såklart att bli jättekul att få möta dem. Deras utveckling har varit väldigt unik men självklart är strävan för mig och de andra som går ut skolan nu att prestera och bli så bra som möjligt i våra nya lag!

Oskar flyttar hem till Varberg och börjar träna med herrlaget efter studenten i juni månad, och vi önskar honom varmt välkommen hem samt en lyckad student!